Followers

Artwork sepanjang 5 tahun di MITIB~
assalamualaikum..hehe.. hari nie nak kongsi artwork2 yang telah inni hasilkan sepanjang 5 tahun menjadi penuntut di MITIB. alhamdulillah walaupun terlibat dengan sangat banyak program yang dianjurkan di sekolah.. namun , ada juga masa untuk inni siapkan artwork ini.. lagipun, melukis ni antara hobi inni pada waktu lapang..hehe.. enjoy~
KOMIK SPONTAN : sahabat sejati..
KOMIK SPONTAN : doa..
KOMIK SPONTAN : tido..
KOMIK SPONTAN : ketenangan..
KOMIK SPONTAN : belajar..
hehe.. komik nie sebenarnye untuk program ihya` ramadhan yg lepas.. tapi tak sempat siap pulak..~ wuu
nie komik mengarut jew~


[klik gambar untuk paparan yang lebih jelas]

sekian.. assalamualaikum.. (^_^)
0 comments | edit post
Reactions: 
Alhamdulillah.. kembali berblogger !
Bismillahirrahmanirrahim... Alhamdulillah... setelah inni menunggu sekian lama.. akhirnya tempoh perjuangan inni dalam SPM sudah pun berakhir..hehe.. yeay ! Sape lah yang tak happy bile SPM dah hbes an... hehe.. dan alhamdulillah juga.. akhirnya inni dapat berblogger semula di blog usang ini (berhabuk dahh..hehe ~) untuk sama2 menuai ilmu pengetahuan yang boleh dikongsi..

first of all, inni nak ucapkan tahniah kepada semua calon SPM 2012 kerana kita dapat mengharungi perjuangan bersama sama... lapangkan hati lepas da habis SPM nie ? hehe.. tepuk dada, tanya selera anda.
rasanya dah lama sangat dah inni tak post apa2 dalam blog nie.. rasa rindu na menulis semula.. tp bile mengarang ayat nie.. seolah olah macam dah hilang skill untuk menulis lah.. haha... pape je lah...

oke oke... hari ni inni nak merepek je.. hehe,, tak sangka pulak kan.. tup tap tup tap.. pejam celik pejam celik.. dah tingkatan 5 inni nie.. dah lepas spm punn.. dah hbes zaman persekolahan dah pun ! huhu.. banyak sangat kenangan yang inni tempuhi bersama rakan2 seperjuangan dekat MITIB tu.. hehe.. banyak sangat. cerita pasal kawan nie.. inni mempunyai rakan2 yang sangat hebat di MITIB. diorang nie ade kelebihan masing2 dan melengkapi antara satu sama lain.. hehe.. rasa macam na describe sorang2 je kat sini... hbes la korng .. aku jual nama korang kt sini.. jgn marah ea? kata SOHABAT ! (ikut lahjah bro hatta ..)

azim hussein : the great "story teller"~
ammar nasha : the "style" kid~
muhaimin adni : the "add math" genius~
nuqman azmi : the "gadget" one~
hafiz saif : the "3rd eyes"~
muttaqin shamaruddin : the "model" of the years~
hisyam haris : the "wall of sound"~
hafiz sarudin : the old "YB"~
hubaib aziz : the great "photographer"~
afif sardini : the funny "director"~
fikri rafie : the "kamen rider"~
aminul jawawi : the "tarannum" master~
syakir yusof : the extraordinary "genius"~
muzammil murad : the big "imam"~
nik haikal nik soh : the best "speaker"~
haziq idris : the "smarter" person~
ras adib ramlan : the super "mechanic"~
shahiman manja : the great "cheater"~
zahir sani : the great "thinker"~
syanil tsaure : the awesome "designer"~
salam sani : the "head" school ~
imran haqqi : the "unknown" character~
wafiy roslan : the "funniest" ever~
hatta salim : the best "actor"~
asyraf shahran : the anime "artist"
luqman talib : the "silent" one~

hehe... tu je kot na cerite kali nie.. jumpe lagi..hehe... inni harap korang sume tak lupekan inni...
Assalamualaikum~ :)
0 comments | edit post
Reactions: 
BADIUZZAMAN MITIB
assalamualaikum...hehe...hari ni na kongsi sikit video yang inni dan team nasyid badiuzzaman MITIB jalankan sepanjang 5 tahun MITIB ditubuhkan...hehe... layan.....
Labels: , 0 comments | edit post
Reactions: 
Cinta Hakiki
Ya Allah, jika aku jatuh cinta,
cintakanlah aku pada seseorang yang
melabuhkan cintanya pada-Mu,
agar bertambah kekuatanku untuk mencintaimu

Ya Allah, jika aku jatuh cinta,
jagalah cintaku padanya agar tidak
melebihi cintaku pada-Mu,

Ya Allah, jika aku jatuh hati,
izinkanlah aku menyentuh hati seseorang
yang hatinya tertaut pada-MU,
agar tidak terjatuh aku dalam jurang cinta semu.

Ya Rabbana, jika aku jatuh hati,
jagalah hatiku padanya agar tidak
berpaling dari hati-Mu.

Ya Rabbul Izzati, jika aku rindu,
rindukanlah aku pada seseorang yang
merindui syahid di jalan-Mu.

Ya Allah, jika aku rindu,
jagalah rinduku padanya agar tidak lalai aku
merindukan syurga-Mu.

Ya Allah, jika aku menikmati cinta kekasih-Mu,
janganlah kenikmatan itu melebihi kenikmatan indahnya bermunajat
di sepertiga malam terakhirmu.

Ya Allah, jika aku jatuh hati pada kekasih-Mu,
jangan biarkan aku tertatih dan terjatuh dalam perjalanan panjang
menyeru manusia kepada-Mu.

Ya Allah, jika kau halalkan aku merindui kekasih-mu,
jangan biarkan aku melampaui batas sehinggah melupakan aku
pada cinta hakiki
dan rindu abadi hanya kepada-Mu.

Ya Allah Engkau mengetahui bahwa hati-hati ini telah berhimpun dalam cinta pada-Mu,
telah berjumpa pada taat pada-Mu,
telah bersatu dalam dakwa-Mu,
telah berpadu dalam membela syariat-Mu.
Kukuhkanlah Ya Allah ikatannya.
kekalkanlah cintanya.
Tunjukilah jalan-jalannya.
Penuhilah hati-hati ini
Dengan Nur-Mu yang tiada pernah pudar.
Lapangkanlah dada-dada
kami dengan limpahan keimanan kepada-Mu dan keindahan
bertawakal di jalan-Mu


( Syed Qutb)
0 comments | edit post
Reactions: 
awal tahun yang busy~
testing....testing.....bismillahirrahmanirrahim.....assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh....
apa khabar semua pembaca setia blog inni akhafullah ni....hmmm....da lme rsenye ta tulis entri utk blog nie....biasa lah busy je memanjang....hehe... alhamdulillah..syukur inni terhadap allah kerana dengan limpahan taufik dan hidayahnye...inni dipanjangkan umur dan diberi kesempatan untuk menulis lagi entri dalam blog nie....ehem2...(sket tekak jap...hehe..)

awal tahun ni inni agak busy dengan bermacam2 perkara...tapi pelajaran tak dilupa...hehe... pertama nya alhamdulillah taun nie inni sekali lagi diberi kepercayaan oleh JAIS utk merecordkan satu lagu selawat di HIJJAZ RECORS selepas recording asmaul husna di INTEAM RECORDS pada taun 2010..sempena maulidurrasul peringkat negeri selangor yang diadakan pada 5 feb yang lepas....alhamdulillah juga majlis tersebut dijalankan dengan lancar dan mendapat sambutan daripada banyak pihak seluruh selangor.

seterusnya..taun nie juga inni ambil result SMA dan SMATQ...alhamdulillah..de2 dapat jayyid jiddan..
SMA - 88.0%
SMATQ - 85.3%
haha.....tade la pndai mne pun inni ni....alhamdulillah je la....hehe

alhamdulillah jugak...kemahiran amal islami peringkat MITIB telah dijalankan dengan jayanya.... n inni taun nie masuk 4 acara...hehe...(macam tamak je..)..sebenarnye 3 je...tp jadi batu loncatan lak...hehe...ni keputusannye...
nasyid - johan
syarahan BA - johan
forum BM - naib johan
khat - ketiga....

hehe...tu je na cite.....assalamualaikum.....
0 comments | edit post
Reactions: 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...