Followers

seindah khabar.....
alhamdulillah.....satu seruan yang perlu inni ucapkan kehadrat allah s.w.t.atas limpah kurnianya selama ini. entry kali ini inni ingin menceritakan satu peristiwa yang sangat penting dalam hidup inni...haha...tajuk entry ini saja inni bagi suspen sikit..haa...nak tau ke apa yang seindah khabar??...hari ini, 23/10/2010 merupakan satu tarikh yang amat penting bagi seluruh pelajar tingkatan tiga di seluruh malaysia kerana pada tarikh ini mereka akan mengetahui sejauh mana prestasi mereka sepanjang tiga tahun menuntut di sekolah menengah..iaitu keputusan PMR atau dengan lebih tepat Penilaian Menengah Rendah.....huhu...tetapi entry kali bukan inni nak cerita keputusan orang lain...tetapi ingin cerita tentang inni la...haha....ceritanya bermula begini....

seawal 4.30 pagi inni sudah bangkit dari katil. rasa tidak selesa menyelubungi kerana mimpi perkara pelik yang inni pun sudah tidak ingat mimpinya apa...haha..selepas membaca doa bangun tidur, inni memulakan langkah ke bilik air dalam keadaan mamai untuk mengambil wudhuk. hampir sahaja di hadapan bilik air, langkah inni secara tiba tiba terhenti, kerana handset inni tiba tiba mengeluarkan bunyi yang aneh...inni mencapai handset tersebut sejurus membaca apa yang tertulis.inilah apa yang tertulis. `HARI NI KEPUTUSAN PMR`. sambil membaca dalam keadaan mamai, tiba2 mata inni terbeliak...terus segar mata inni "ya allah, baru aku ingat ari ni result kluar" itulah kata2 yang inni keluar dari mulut inni. selepas mengambil wudhuk, inni mencapai quran poket di atas meja dan terus menyelak helaian untuk mengulang. msuk saja waktu subuh, inni solat dengan adik inni di ruang tamu rumah.selesai solat, inni ingin menyambung bacaan quran, hmpir 5 minit selepas itu, inni tertidur...haha...mungkin penat yang tidak terhingga kot....

"sam....bgun la, ari ni result ko kluar kan??" suara mak inni memasuki ruang telinga inni.lantas inni trus bangun lalu terus ke bilik mandi untuk mandi...memang la...takkan la tido kot kan??inni tros bersiap siap dan mak inni menghantar ke stesen bas untuk ke MITIB bagi mengambil keputusan. mak inni tidak boleh menghantar inni kerana ada urusan yang lain...huhuhu...inni terus skip kepada result yang akan inni ambil ek?? pnjg sangat nanti kalau nak diceritakan semuanya.......

sampai di MITIB...perasaan bercampur baur...."nk sedih ke tak nak??" getus hati inni.padahal inni belum ambil result lagi...haha.. sampai di bangunan pentadbiran, inni terus melihat papan kenyataan di situ...
"ek ele...ni senarai nama yang dapat 9,8,dengan 7A rupenye..name aku ade ke tak ye??" hati kecil inni bersuara...punya la check, check, nama inni tiada. perasaan semakin gundah dengan keputusan yang bakal dihadapi. inni bergegas terus ke bilik mesyuarat untuk mengetahui result sebenar inni. masuk saja dalam bilik tersebut, inni disambut oleh beberapa guru inni. antaranya teacher noryani dan teacher zaleha... jelas terpampang di wajah mereka kegembiraan yang tidak tau inni nk sebut macam mana...hahu...selepas itu teacher noryani memanggil inni dan terus bertanya" agak2 berape A syam??".huhu...inni menggaru kepala sambil berkata"apa yang dlm slip tu itulah keputusan sya"...itulah kata kata inni. saat yang dinantikan sudah tiba, teacher noryani menyerahkan slip di tangan inni.."huuu...nk tgok ke tak??"...getus hati inni. "ahhh....tgok je la"...satu suara membisik....inni pun melihat slip itu "A,A,A,B,B,C,A,A,A..."..terkejut tidak terhingga inni pada masa itu....rasa tidak percaya pun ada jugak" betul ke ni result aku??"..bile inni tgok balik...memang nama inni di situ.."boleh la 6A pun,6A la...tkpe..aku masih ada al quran"...antara gerak hati yang bermain dalam benak inni...selepas keluar..inni menelefon mak inni untuk memberitahu keputusan....apa apa pun... keputusan inni ini cukup membanggakan bagi seorang hamba yang bersyukur....itulah yang seindah khabarnye....hahaha
Labels: , , edit post
Reactions: 
0 Responses

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...