Followers

2011 pergi...seribu kenangan..

Assalamualaikum dan salam ukhuwah inni ucapkan kepada semua pembaca setia blog inni akhafullah ni. pertamanya inni nak minta maaf kepada semua kerana sudah lama meninggalkan blog ini sehingga hampir usang...hehe... menurut last entri yang inni postkan dalam blog ni...nampak gayanya memang agak lama lah juga inni tinggalkan blog ni...alasannya kenapa?...senang je...malas..hehe...namun, ada juga rakan2 inni di facebook bertanya “syam, apesal blog ko tu bersawang je?...tkde entri baru ke?”...haha...nampaknya, ada juga sahabat yang mengambil berat tentang blog ni..terharunya...wuu...
Jadi kalau semua pembaca baca tajuk entri inni kali ni..(2011 pergi...seribu kenangan..) ..sebenarnya saja je letak tajuk macam tu sebab tak tau nak bagi tjuk pe..walaubagaimanapun, tahun 2011 ni merupakan tahun yang paling terindah setakat ni buat inni sebab banyak benda yang inni dapat belajar daripada sekeliling inni. Nak tau ape?...jom baca..
Kalau nak cerita yang dari awal tahun punya, memang letih la jari ni nak tulis. Cukuplah setakat mana yang memberi kenangan indah untuk inni. Yang pertamanya, inni rasa bangga dengan kumpulan nasyid MITIB yang inni dan teman2  lain tubuhkan sebab dah berjaya merangkul naib johan ketika pertandingan amal islami peringkat zon3 pada bulan april yang lalu. Walaupun tak dapat johan an...tp sekurang kurangnya dapat bagi saingan pada penasyid2 yang lain..lagipun team nasyid ni tak ada jurulatih. Jadi rasanya sudah cukup hebat lah untuk memberi saingan kepada mereka memandangkan kami ni masih baru..hehe..apa apa pon..doakan inni dan teman2 nasyid yang lain dapat johan la pulak taun depan ea?..haha..tahun depan inni last dekat MITIB....
Seterusnya, perkara yang menyebabkan inni menganggap 2011 sebagai tahun yang terbaik ialah.. pada tahun ini juga, inni berjaya menyelesaikan hafazan al Quran 30 juzuk, satu nikmat yang tak terkata..Allah yang mengatur segalanya..kalau Allah tidak izinkan..inni pasti belum dapat menjadi seperti sekarang ini..semoga Allah pelihara ayat ayatNYA dalam diri inni ni..inni juga harapkan supaya semua teman teman....sahabat handai...mahupun semua pembaca setia blog ni supaya dapat mendoakan inni agar menjadi seorang AL HAFIZ yang Allah redha....wuu..~..terharu kejap...
Akhirnya, kalau inni nak senaraikan semua perkara dekat sini..alamat memang berzaman la nak baca..hehe...2 perkara tu pun sudah cukup bermakna buat inni untuk tahun ni...banyak perkara yang inni lalui sepanjang tahun ni...ada yang sangat gembira..gembira...sedih...sangat sedih..tak ada perasaan..hehe...semuanya ada. Harapan inni agar tahun yang berlalu pergi ni..menjadikan inni semakin matang dalam menempuh kehidupan..dan tahun yang akan dtg ni..memberi nafas baru, semangat baru untuk inni..dan 2012 juga merupakan tahun terakhir inni di MITIB sebagai pelajar sulung maahad tersebut..maknanya tahun depan inni bakal menghadapi SPM...ngee~...agak gementar di situ..hehe...
Labels: , , , edit post
Reactions: 
0 Responses

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...